Skärtorsdag – vi stänger altarskåpet

Det hålls ingen offentlig gudstjänst i Västrabo i påskhelgen, men vi följer traditionen. Altaret har klätts av och altarskåpet har stängts. Allt som en påminnelse om vad som hände en gång för tvåtusen år sedan.

Medan de åt tog Jesus ett bröd, och efter att ha läst tackbönen bröt han det, gav åt sina lärjungar och sade: ”Tag och ät, detta är min kropp.” Och han tog en bägare, och efter att ha tackat Gud gav han den åt dem och sade: ”Drick av den alla. Detta är mitt blod, förbundsblodet som blir utgjutet för många till syndernas förlåtelse. Jag säger er: nu kommer jag inte att dricka av det som vinstocken ger förrän den dag då jag dricker det nya vinet med er i min faders rike.”

När de hade sjungit lovsången gick de ut till Olivberget.

Ur skärtorsdagens evangelium, Matt 26:17-30

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *